+38(050)6630132 businesswoman.if@gmail.com

«Як вийти заміж?» або «Прокачай в собі дику»

«Як вийти заміж?» або «Прокачай в собі дику»

Оксана Зайцева – психолог міжнародного класу з 20-ти річним досвідом, практик, медіа-експерт топових каналів країни, автор численних програм, статей, тренінгів та семінарів, член УСП. 

Сьогодні найпопулярніше питання серед жінок, при чому різного віку, «Як вийти заміж?». Чому так склалось?

Розумієте, зараз стало модним не виходити заміж. Пари живуть так званим громадянським шлюбом. Це комфортно для чоловіка, але дуже згубно для жінки. Модно – це одне, та вийти заміж для дівчини – це зовсім інша річ. Отримати статус дружини – це визнання її особливою, єдиною і коханою, на все життя!

Чоловіків перестало цікавити створення сім’ї?

Ні, це не так. Дійсно, в нашій з вами країні за останні 30-40 років багато змінилося: чоловік навчився не брати на себе відповідальність, а жінка вирішила стати сильною, надіятись нема на кого, все сама, дітей хочеться, на відпочинок хочеться, сумочку, спідничку, помаду хочеться… А що для цього треба? Для цього треба працювати, досягати, боротись, доводити – все це чоловіча позиція. Такий собі тупий кут: чоловік не хоче жити з чоловіком у спідниці. Він хоче бачити біля себе тендітну вишукану та ніжну особу. А як? Як бути водночас жіночою і мужньою?

Але ж багато жінок хочуть працювати і роблять це із задоволенням.

О! Дуже влучно про відчуття! Це одне з найважливіших понять для жінки – задоволення. Коли вона робить все із задоволенням – вона розквітає, в цьому і полягає гармонія для неї. Але ж працювати із задоволенням не завжди фінансово прибутково, бо ж не настільки, щоб забезпечити і себе, і дітей, і якийсь затишок у домі створити, або робота займає весь час. Це вже не задоволення, а важка рабська праця! Поки голодна й холодна – це вихід, кожного дня з ранку до вечора, то вже самогубство! Займатись улюбленою справою безумовно треба – це розвиток, але ж це не про «забезпечувати родину». Це справа чоловіків. Те, що робить чоловіка чоловіком і героєм, жінку вбиває.

Ну добре. Але ж є жінки, які не хочуть виходити заміж, або не знають, чи хочуть.

Щодо жінок, які не хочуть виходити заміж – будь ласка, я ж не заставляю (сміється), і ми, слава Богу, живемо в часи, коли у нас є вибір. Це не Радянський Союз, де якщо тобі 22 роки – то ти стара діва і вже хто-небудь би попався, або батьки знайшли з хорошої сім’ї молодого чоловіка і прямо пхають доню під вінець. Ні. Не хочеш виходити заміж – добре, не знаєш, чи хочеш – давай розбиратись, хочеш, але не знаєш – навчись і дій!

Розкажіть, як виникла ідея створення тренінгу.

Тренінг «Хочу заміж» виник не заплановано. Я проводила жіночі тренінги по «стервології», і, власне, запит на створення саме цієї програми сформувався самими клієнтками. Є думка, що чоловіки люблять стерв. Чи так це?

Стерва – поняття неоднозначне. Одразу приходять в голову не найкращі асоціації, а насправді ж це не про обман чи хитрість, це про вміння отримувати задоволення, бути впевненою, це про мистецтво гри, про легкість, це про дику жіночу енергію, яка живе в середині неї. Про те, що бути жінкою – радість!

Про що ви говорите з жінками на цьому тренінгу?

Про вибір, перш за все. Про вибір жінки від початку і до кінця. Про її бажання – ось чому треба приділяти найбільше часу. Нас не «беруть заміж», ми «виходимо заміж». Це мій головний меседж. На всіх зустрічах я завжди говорю: «Моя люба, сама обирай собі чоловіка. Не чекай з моря погоди!». Часто буває так, що жінка знайшла гідного чоловіка, закрутила стосунки, але наш кандидат ніяк не наважується зробити пропозицію. Причини завжди різні. Але суть одна. Не хоче або боїться брати на себе відповідальність. Так от саме наше 9-ти годинне заняття і налаштоване на те, щоб навчитись бути жінкою, поряд з якою чоловік не сумнівається. Адже насправді, найбільше задоволення для нього – це бачити вас задоволеною.

Розмову вела Анастасія Котолупова

Тел. + 380950889707

eco-psychology.org