+38(050)6630132 businesswoman.if@gmail.com

Шість українських вишів увійшли до рейтингу кращих університетів світу

Шість українських вишів увійшли до рейтингу кращих університетів світу

Шість українських вишів увійшли до світового рейтингу університетів The QS World University Rankings.

Про це повідомляється на сайті укладачів рейтингу.

Очолили нинішній рейтинг Массачусетський технологічний інститут, Стенфордський Університет і Гарвардський університет. Ці ж виші очолювали і минулорічний рейтинг.

В першу десятку потрапили також Каліфорнійський інститут технологій, Кембридж, Оксфорд, Університетський коледж Лондона, Чиказький університет, Швейцарський федеральний інститут технологій.

Українські виші не потрапили навіть в 300 кращих. Найвище місце серед українських вишів посів Харківський університет ім. Каразіна, який входить в групу, що займає місця з 401-410. Київський національний університет ім. Тараса Шевченка увійшов до групи 411- 420. Національний технічний університет «КПІ» займає місце в групі, розташованої з 501 по 550.

У рейтингу також присутні Харківський політехнічний інститут (701-750), Донецький національний університет ім.Стуса і Сумський державний університет (обидва в групі 801-1000).

Рейтинг The QS World University Rankings складає британська компанія Quacquarelli Symonds. Основу рейтингу становить анкетування роботодавців і викладачів з усього світу. Цього року воно досягло більше 70 000 представників академічної спільноти та більше 30 000 респондентів-роботодавців.

Джерело: zik.ua