+38(050)6630132 businesswoman.if@gmail.com

У Києві відбулось дипломатичне прийняття «Українські амазонки»

У Києві відбулось дипломатичне прийняття «Українські амазонки»

У столичному Мистецькому арсеналі відбувся етнопоказ до Дня вишиванки. Моделями на ньому стали жінки, які воюють на Сході країни. 

На подіум вийшли військові медики, журналісти, волонтери, котрі змінили звичні камуфляж та берці на вишиванки та підбори. Частина дівчат – герої України, за плечима котрих бої та сотні врятованих життів. Деякі красуні розповіли, що вперше за чотири роки війни взули туфлі, а не берці. “Старшина 1-го добровольчогго батальону, “Правий сектор”. Я за два-три дні повернуся назад у Широкине. Не встигаю перемикатися, я так і лишаюся на війні. А ті, хто повернувся, такі заходи будуть стимулювати на мирне життя, вони згадають, як це – носити спідницю. Це круто”, – вважає  парамедик “Тайра”.

Дефілювали вони в сукнях від українських дизайнерів, а поруч представили колекцію давніх вишиванок, яким понад 200 років. Їх возили по всьому світу і нарешті демонструють у Києві. Студенти в національному вбранні розповідали про традиційний одяг з різних регіонів України. “Тут за кожним стоїть історія – волонтерська, добровольча. Коли люди готові були віддати своє життя, при цьому несуть стільки добра і краси – це неймовірно”, – зізнався міністр культури Євген Нищук.

На захід була запрошена і генеральний директор журналу БізнесWoman Ганна Крисюк. “Приємно, що українська вишиванка об`єднує всіх людей, різних статусів та національностей”, – поділилась вона.