+38(050)6630132 businesswoman.if@gmail.com

Український бурштин дивує світ

Український бурштин дивує світ

Соціальна активність та відповідальність Галини Симхи безпосередньо пов’язана з її громадською діяльністю, оскільки ще у 2000 році вона дула обрана Президентом Українського соціолого-освітнього жіночого центру Громадського об’єднання «Центр «УСОЖ». Основна мета діяльності центру – це підняття статусу Української  Жінки в суспільстві, її формування у бізнесі, допомога у розвитку власного бізнесу (в т.ч. на основі грантів фонду «Відродження»).  

          У ці ж роки пані Галина є керівником  проекту «Успішні жінки» за підтримки ООН в Україні, в межах якого було реалізовано низку програм щодо питань гендерної рівності.

        Окрім того, діяльність пані Галини як громадського діяча та мецената, вже більш як 20 років пов’язана з міжнародним благодійним фондом «Українська родина», головою правління якого вона є і по сьогодні. Серед проектів реалізованих фондом варто зазначити такі суспільно важливі як: «Збудуймо храм», «Бібліотека української родини «Стозір’я», «Відтворення постаті Архистратига Михаїла і воздвиження його на шпиль Південної вежі Національного заповідника «Софія Київська» 2007-2010р.р., міжнародний проект «Український Бурштиновий Світ», який мав на меті презентацію Україні і світові прадавнього скарбу української землі – бурштину, як предмет національної гордості України, як візитівка, що відкриває незнанні сторінки про державу Україну у сфері економіки, культури і мистецтва.

          Згодом цей міжнародний проект набув статусу окремої  Громадської організації «Асоціація «Український Бурштиновий Світ», який очолила Симха Галина Василівна з 2007р. В період 2007-2014 рік Асоціація «Український Бурштиновий Світ» втілила низку проектів, що дали змогу заявити про український бурштин не лише в Україні, а й за кордоном: проведено три міжнародні науково-практичні конференції, видано тези доповідей та збірку матеріалів конференцій, організовані круглі столи та прес – конференції з питань розвитку, видобутку і використання бурштину в Україні, організовані світські заходи, фестивалі та виставки для популяризації українського бурштину, створення цивілізованого правового середовища для бурштинової галузі та привернення уваги до бурштину як до арт-обєкту.

          Члени Асоціації, зокрема, ТОВ «Центр «Сонячне Ремесло», засновницею якого є пані Галина, та групи компаній ТМ «Ambra Simla», активно беруть участь у міжнародних виставках, мистецьких та культурних проектах. Серед найважливіших із них: галузеві виставки Munich Gem & Mineral Show «Mineralient age Munich» (Мюнхен, Німеччина) та «Amberif» (Гданськ, Польща), виставки та конференції присвячені співпраці в галузі туризму ITB (Берлін, Німеччина), International coop eration along the «Amber Route» (Каунас і Вільнюс, Литва), виставка сучасного мистецтва «Art Monaco». За підтримки ТМ «Ambra Simha», Асоціація взяла участь у таких важливих для міжнародного іміджу країни подіях, як святкування «Дня Незалежності України» у Польші та США, «Дні культури України в Азербайджанській республіці» та «Дні культури України в Турецькій республіці». У вересні 2014 року було проведено іміджеву презентацію Українського Бурштинового Світу в рамках святкування «Дня Незалежності України» у Пекіні. Виставка художніх мозаїк та арт-об’єктів з бурштину в рамках програми «Дні культури України в Азербайджанській республіці».

          Асоціація «Український Бурштиновий Світ» продовжує свою просвітницьку діяльність. Започаткований у 2008 р. спільно з Туристичним оператором Агентство «Пан-Укрейн» новий проект: Туристичний маршрут «Бурштиновий Шлях» (www.amberroad.com.ua). Україна є однією з провідних країн світу із запасів бурштину, територією якої пролягало декілька основних історичних бурштинових маршрутів. Саме тому Україна виступила з ініціативою створення нового міжнародного туристичного продукту «Бурштиновий шлях», який поєднує держави і міста, що з давніх часів були основними центрами бурштинової справи. Якщо зазирнути в історичне минуле, то дуже важливо згадати, що Бурштиновий шлях — це один із стародавніх маршрутів, якими протягом століть з’єднувались Європа та Азія, території від Північної Африки до Балтійського моря. Маршрут також проходив через Чорне море, щоб приєднатися до Шовкового шляху з Азії. Згодом торгівля бурштином та шовком процвітала вздовж водних шляхів, які пов’язували Балтійське та Чорне моря.

          Починаючи з 2012 року активно розвивається новий міжнародний туристичний проект – відродження Великого бурштинового шляху, який у давнину пов’язував Візантію та країни Балтики, який ініціювала Литва. Його підтримала Всесвітня туристична організація ООН (UNWTO), наразі одними із найбільш активних учасників проекту є Україна та Польща.

        На сьогодні, за ініціативи та особистої участі пані Галини, започатковані та працюють музей «Бурштиновий шлях» в м. Києві та «Резиденція Ангелів» при Видубицькому монастирі, «Палац бурштину» в м. Рівне, музей «Бурштиновий шлях» в смт. Володимирець, Рівненської обл., також з 2010 р. започатковано щорічний регіональний відкритий етно-тур-фест «Бурштиновий шлях» Україна.

          На теренах бізнесу пані Галина Виступає власницею ТОВ “Центр “Сонячне Ремесло” та групи компаній ТМ Ambra Simha, яка є лідером бурштинової галузі України: перше і єдине приватне підприємство ТОВ «Центр «Сонячне Ремесло», яке веде промисловий видобуток бурштину з українського родовища “Володимирець Східний” (Рівненська область), має переробні та ювелірні підприємства, архітектурно-художню майстерню та багато різноманітних сучасних напрямків реалізації дорогоцінного каміння у витворах мистецтва.