+38(050)6630132 businesswoman.if@gmail.com

Сучасний український бестселер

Сучасний український бестселер

Марія Міняйло народилася 1988-го року в місті Києві. Закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка, відділення «Міжнародна інформація». 

Володіє англійською, українською, російською мовами. Перше місце роботи і найулюбленіше — районна студентська газета «Сирець» – журналіст і редактор.

Марія почала писати з дев’яти років. Спочатку були вірші (дуже хотілося перевершити твір старшого брата, який нахвалювали батьки). Пізніше мама (а вона була першим читачем) делікатно запропонувала спробувати себе у прозі. Так воно й пішло. Після численних спроб і тренувань вийшло написати чотири гідні розповіді, які оцінила спочатку мама, а потім і майбутній видавець. Вони й увійшли до першої книги Марії — «Четыре оттенка счастья».

«Четыре оттенка счастья» — це збірка оповідань. Чотири історії абсолютно різних людей, які знайшли своє щастя. Таке, яке подобається саме їм, попри нерозуміння оточення та життєві негаразди.

Загалом, літературні вподобання авторки дуже різносторонні. Вона віддає перевагу класичній літературі та прохолодно ставиться до фентезі й фантастики, але може оцінити гідну книгу й такого жанру. Її книги не мають меж серед читачів, але сподобаються здебільше людям  30–35+ років, тим хто має певний життєвий досвід і може зрозуміти й відчути те, що для юнаків зовсім незрозуміло.

У 2017 році вийшла друга книга Марії — «Диалоги с дьяволом». Цей роман складається з десятка історій, в якому різні життєві ситуації стають єдиним ланцюгом подій. «Диалоги с дьяволом» — не про Бога і Диявола, тут немає релігії та догм. Це книга про неймовірні перипетії, про те, що навіть облізле бродяче кошеня прийшло у цей світ з певною метою. Про те, що безвиході немає, а якщо вона і настає, то склянка віскі з яблучним соком — найкращі ліки.

У 2018 році за книгою «Диалоги с дьяволом» було знято фільм. Це короткометражне незалежне кіно, більше за мотивами роману, ніж оригінальна екранізація, режисера Олени Алимової.  У тому ж році Марія стала лауреатом премії Максиміліана Кириєнка-Волошина зі своєю книгою «Четыре оттенка счастья».

Сьогодні автор, разом з видавництвом «Саміт-книга», працює над пригодницьким романом про складні взаємовідносини сучасних підлітків, подробиці про який скоро стануть відомі широкому колу читачів сучасної української літератури.