+38(050)6630132 businesswoman.if@gmail.com

Офіційна позиція Книги рекордів України щодо рекорду у Сімферополі

Офіційна позиція Книги рекордів України щодо рекорду у Сімферополі

3 грудня 2018 року безліч російських та українських інтернет-сайтів опубліковали інформацію, в якій йшлося про те, що Книга Рекордів Гіннеса визнала анексований Севастополь «законною частиною» Росії. 

У сертифікаті Книги рекордів Гіннеса, який отримав громадянин Білорус в анексованому Росією Севастополі, місто Севастополь вказано як територія РФ.

Власне про це повідомляється і на офіційному сайті Книги рекордів Гіннеса.

«Всесвітня Книга рекордів Гіннеса сама встановила «рекорд» безграмотності і образливої дурниці, зареєструвавши один з рекордів в окупованому Севастополі. Вона назвала це місто територією РФ. http://www.guinnessworldrecords.com/…/most-nails-balanced-…/#

Як голова редакційної ради Національного проекту Книга рекордів України, хочу нагадати Guinness World Records, що КРИМ – ЦЕ УКРАЇНА!

А поки пропоную організувати флеш-моб на сторінці Guinness World Records та висловитися всім, хто так само, як і я обурений. Тим більше у нас досвід подібного «навчання» чиновників ФІФА вже є, коли українці заступилися за хорватських футболістів, які висловили слова підтримки нашій країні», –  поділився на своїй сторінці у Фейсбук Олег Іваненко.

Своєю думкою і позицією щодо ситуації, яка склалась поділилась і генеральний директор Книги рекордів України Ганна Крисюк, яка наголосила, що позиція національного проекту Книги рекордів України у всіх одна: Крим, Донецьк і Луганськ – це Україна!

«Ми обов’язково будемо одним цілим, тому не хочемо, щоб цим спекулювали російські ЗМІ і звертаємось до Книги рекордів Гіннеса, щоб вони виправили  формулювання на своєму офіційному ресурсі».

До відома, Книга рекордів України тільки за останній рік встановила понад 50-ти патріотичних рекордів України, які символізують єдність України, української культури і української мови і завжди підтримує соціальні проекти миру.

За підтримки Книги рекордів України відбулось ряд міжнародних соціальних проектів на тему миру, серед яких «Дитячий футбол миру» та «Діти просять миру», що свідчить про свідому патріотичну позицію всієї дирекції проекту і засновника Книги рекордів України Ігоря Підчибія, який родом з Криму і який постійно наголошує, що Крим був, є і буде українським.

Слава Україні! Віримо в нашу перемогу та мир в Україні!