+38(050)6630132 businesswoman.if@gmail.com

МІП: Уряд схвалив Стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу

МІП: Уряд схвалив Стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 26 липня 2018 року затвердив розпорядження про схвалення Стратегії інформаційної реінтеграції Донецької та Луганської областей. Відповідний документ підготувало Міністерство інформаційної політики України.  

«Правильна комунікація і стратегічний підхід у роботі з ключовими аудиторіями – мешканцями окупованих територій, українським суспільством та міжнародною спільнотою – є важливою передумовою відновлення територіальної цілісності України. Ця комунікація має будуватись навколо людини, навколо захисту громадянина України», – зазначила у своєму виступі на засіданні уряду Перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

Вона додала, що основна мета Стратегії – забезпечення повноцінного доступу громадян України, що проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, до загальнонаціонального українського інформаційного простору.

Згідно з документом, повне відновлення мовлення українських телерадіокомпаній можливе тільки за умови звільнення окупованих територій Донбасу. Тому в умовах обмеженого мовлення та доступу до інших українських ЗМІ, зокрема Інтернет-видань, особлива увага буде приділятися таким напрямкам:

– розширення зони наземного ефірного мовлення українських телерадіокомпаній з територій, прилеглих до тимчасово окупованих;

– створення системи виробництва і поширення спеціалізованого контенту для громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях;

– забезпечення можливості отримання інформації особами з порушеннями зору і слуху у доступній формі;

– проведення системної роботи з переселенцями як з важливим каналом комунікації з громадянами України, які проживають на окупованому Донбасі.

Реалізація Стратегії передбачає посилення інституційної координації між органами виконавчої влади на центральному та на місцевому рівні із залученням інститутів громадянського суспільства.