+38(050)6630132 businesswoman.if@gmail.com

Ми прагнемо змін: треба ДІЯти!

Ми прагнемо змін: треба ДІЯти!

Тема гендерної рівності знову набирає обертів в Україні. Це є наслідком євроінтеграційного вектору розвитку, який обрала наша країна. Ми є свідками загальної тенденції, коли замість поділу людей за статевою ознакою на перший план виходить Особистість – з її здібностями, вміннями та досягненнями. Це є правильний шлях. Однак, щоб подолати вже існуючий розрив між можливостями жінок і чоловіків, який склався історично, потрібен сильний жіночий рух, який пробудить жінку, змусить її знов повірити у себе, дасть поштовх до дій. 

Третій рік успішно набирає обертів «Асоціація жінок України «Дія». Нині громадська організація налічує уже понад півтори тисячі членкинь. У здобутку «Дії» багато постійно діючих проектів та безліч благодійних, культурних, просвітницьких,  творчих акцій.

Голова Правління організації Наталя Делієва звертає увагу, що питання гендерної рівності слід розглядати не як модний тренд, а як інструмент фінансового процвітання та один із невід’ємних факторів побудови безпечного і толерантного суспільства у світі.

Минулоріч організацію визнано однією з кращих у сфері соціальних проектів та інновацій. За версією Social Project Awards: «Дія» здобула І місце в номінації «Забезпечення рівних можливостей» за проведення щорічного Міжнародного жіночого дієвого форуму. У 2018 році захід об’єднав майже тисячу учасників та гостей. У підсумку було складено Резолюцію до органів законодавчої влади України із закликом посилити кроки з імплементації гендерних директив ЄС в національне законодавство України. «ДІЯ» розширює кордони, тож у квітні цього року Дієвий Форум відбудеться у м.Краків (Польща), одночасно учасниці пройдуть і бізнес-стажування.

Окрім того, організація увійшла в ТОП 100 підприємств – в номінації «Основа економіки України», тому що завдяки об’єднанню жінки в «Дії»» створюють спільні малі підприємства, дивлячись на приклад інших учасниць відкривають свій бізнес, підтримують одна одну.

«Асоціація жінок України «Дія» ще доволі молода організація, але її членкині системно працюють над розвитком нових контактів, користуються нагодами для обміну досвідом. Зокрема представниці «Дії» взяли участь у 62 сесії ООН з прав жінок у Нью-Йорку, неодноразово були на тематичних парламентських слуханнях, постійно проходять стажування Верховної Ради України та Європарламенту.

Практичним і дієвим інструментом в Організації вважають networking, як формат, що сприяє розбудові горизонтальних соціальних мереж. «Неформальний характер нетворкінгу допомагає гуртувати навколо нашої ініціативи не лише членкинь «Дії», а й представниць інших організацій, людей, готових працювати на користь своїх громад. І таке об’єднання позитивно впливає на кожну із нас, завдяки йому народжуються найсміливіші ініціативи», – зазначає Наталя Делієва.

Обличчя «Дії»:

Наталя Делієва – Голова Правління ГО «Асоціація жінок України «Дія»

м.Одеса

Директорка БО «Перший благодійний театральний фонд», Президент Фестивалю «Руде місто», власниця «Продюсерський центр Наталі Делієвої».

Надихнула ідеєю на об’єднання жінок з різних куточків України. Вірить, що рухаючись в одному напрямку, жінки здатні стати рушієм позитивних змін. Переконана, що одним із ключових напрямків забезпечення демократичного поступу України на принципах євроінтеграційних цінностей є впровадження гендерної рівності в усі сфери суспільного життя. Прагне здолати упереджене ставлення до організаторських і управлінських ініціатив жінки. Має мрію, щоб в Україні у кожному місті та селищі відкрились «Жіночі хаби».

Ольга Шахін – голова філії ГО «Асоціація жінок України «Дія»

м.Тернопіль

Підприємниця та меценатка. Понад 12 років займається громадською діяльністю – очолює ТОГО «Підприємці Галичини». Помічник народного депутата України, радник міського голови м.Тернопіль.

Співавтор та ведуча соціального телепроекту «Небайдужі», в рамках 12 випусків якого допомогу отримали багатодітні сім’ї, вдови, одинокі та літні люди, що опинилися у складних життєвих обставинах.

За останній рік надала особисто сприяла проведенню майже двох десятків соціальних, культурно-мистецьких заходів та благодійних акцій.

Вважає, що жіноча солідарність є необхідною умовою для викорінення сексизму та подолання гендерних стереотипів. Переконана, що дієвий громадський рух в Україні є фундаментом для побудови істинного демократичного суспільства.

Юлія Шкурупій – голова філії ГО «Асоціація жінок України «Дія»

м.Кропивницький

Голова обласного осередку ВГО МСБ «Фортеця», виконавчий директор БО «БФ «Берегиня Миру», підприємниця. Переконана, що спільні цінності, непереборне бажання зробити своє місто і країну кращими, любов до людей є запорукою успішного розвитку «Дії».

Діяльність осередку базується на горизонтальному принципі. Членкині організації закріплюються за певним напрямком, в рамках якого втілюють точкові проекти. Наразі таких є сім: «Жіноча дія в історії міста/України»; «Стоп насильство» та підтримка жінок, що опинилися у складних життєвих обставинах; «Кожну дитину – в родину»; «СМАЙЛ» – партнерський проект допомоги ветеранам АТО та їхнім родинам;  «Зігрій теплом» – допомога літнім людям; інтеграція жінок в органи влади та місцевого самоврядування.