+38(050)6630132 businesswoman.if@gmail.com

Всі хвороби в нашій голові: таємниці психосоматики

Всі хвороби в нашій голові: таємниці психосоматики

Про те, що наше тіло чуйно реагує на зовнішні подразники та психологічну атмосферу, відомо давно. Ці взаємозв’язки вивчає теорія психосоматики, яка останнім часом набуває все більше послідовників серед лікарів різних спеціальностей. Одна з авторів концепції безпосереднього зв’язку між здоров’ям і емоційними переживаннями — відома письменниця Луїза Хей. У своїх роботах вона озвучила цікавий погляд на походження фізичних недуг різних органів людини, інформує Ukr.Media

Все починається з голови

Голова уособлює особистість. Вона представляє нас суспільству і є точкою фокусування усіх поглядів. Зрештою, про людину дізнаються, в першу чергу, по голові. Якщо щось не так з головою, значить, щось не так із самою особистістю. Головні болі починаються, коли пацієнт відчуває себе неповноцінним. Коли знову почне боліти голова, слід зупинитися на хвилинку і запитати себе: «Де і чому я в востаннє відчув себе приниженим?». Наступний крок — дати цьому почуттю піти, і головний біль піде. Що ж стосується мігрені, їх провокують люди, які постійно прагнуть до досконалості, і в яких накопичилося роздратування.

Сила волосся

Волосся — символ людської сили. На його стан впливають емоції. Відчуваючи сильний страх, ми створюємо щось схоже на «залізний ремінь», який зазвичай бере початок в плечових м’язах, потім прямує до голови, а нерідко досягає й очей. Коли в черепній коробці створюється велика напруга, мішечки, з яких виростає волосся, самі собою закриваються, після чого волосся відмирає і випадає. При постійній напрузі черепа, волосся і зовсім перестає зростати, що призводить до облисіння. У жінок ця проблема має серйозні масштаби тоді, коли вони почали займатися «чоловічими» справами.

Вушка на маківці

Якщо у когось захворіли вуха, то, швидше за все, в його житті відбувається щось таке, про що він радикально не бажає чути. Такі болі часто бувають у дітей, коли їм доводиться чути вдома те, що їм неприємно. Бо дитина не може вільно висловити свій протест, і змінити що-небудь теж не в силах, то це безсилля і стає причиною болю у вухах. Найбільш запущена форма — глухота, що є наслідком довгого небажання слухати.

Очі бачать більше

Очі — символ не тільки зору, але і світогляду. Проблеми з очима означають наше небажання бачити щось в собі, або у своєму житті. В більшості випадків, діти в окулярах — знак того, у них вдома відбуваються ситуації, на які їм нестерпно дивитися. І знову ж таки через безсилля змінити що-небудь, вони в прямому сенсі розсіюють зір, щоб більше не бачити так ясно.

Дихання совісті

Людина, що страждає астмою, підсвідомо вірить, що їй по праву не дано дихати самостійно. У ранньому віці астма трапляється з дітьми з надмірним почуттям відповідальності. Таких малюків мучить совість навіть за те, в чому немає їх вини. Найчастіше ці діти піддаються лікуванню та астма йде. На допомогу приходить спілкування в школі, переїзд з одного місця на інше, нові враження і зміна оточення. Але в деяких випадках напади можуть знову нагадати про себе, немов хтось знову натиснув на ту саму кнопку.

Шлункова тривога

Виразка шлунка уособлює відчуття неповноцінності, тривогу за те, що ми не виправдовуємо надій, які покладають на нас у родині, на роботі, в колі друзів. Тобто людині важко «переварити» свої недоліки, намагаючись догодити оточуючим. Не впливають навіть посади, займані на роботі — самооцінку визначають інші речі. Ключ до вирішення цього завдання — любов. Люди, які люблять і поважають себе, не страждають хворобами шлунка. Досить бути дуже ніжним і уважним до дитини всередині себе і ніколи про неї не забувати.

Крок вперед

Ноги ведуть нас по дорозі, довжиною в життя. Болі в ногах кажуть про страх рухатися вперед або відсутності бажання переміщатися в конкретному напрямку. Варикозні вени — це вплив ненависної обстановки, в якій людині постійно доводиться бувати.

Про що мовчать суглоби

Ревматизм з’являється від нескінченних засуджень. Люди, які страждають ревматизмом, на несвідомому рівні притягують у своє життя тих, хто їх засуджує. Це зворотна реакція накопичених бажань критикувати інших людей. Це своєрідне прокляття — потреба постійно бути абсолютно ідеальним завжди та скрізь.

«Невипадковості» нещасних випадків

Складно повірити, але люди притягують нещасні випадки самі, як і будь-які інші події в житті. Звичайно, ніхто не думає: «А от би зі мною зараз що-небудь трапилося!». З допомогою думок мозок несвідомо створює установки, які згодом залучають погані події. Цей процес складно контролювати. Очевидно, що одних вічно переслідують невдачі, а інші безтурботно доживають до глибокої старості.

Нещасні випадки — наслідок чисельних образ і накопиченого роздратування. Вони — результат постійної неможливості висловитися. Також це сильний протест проти когось, хто представляє владу. Людина злиться, їй хочеться вдарити ненависника, а в підсумку від цього страждає вона сама. Ця злість викликає почуття провини, і підсвідомість починає «шукати» собі покарання. Приходить воно у вигляді нещасного випадку.

Нещасний випадок породжує співчуття — все відразу приходять на допомогу. Жертві надають увагу, доглядають за нею. Вона лежить в ліжку і стогне від болю. Інтенсивність болю вказує на розміри покарання, приготованого підсвідомістю